EBi - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért | Első évfolyam
ebi, békéscsaba, egyesület, ifjúság, ifjúságáért, egyesület békéscsaba ifjúságáért, dök, mentorprogram, mentor, mentorált, megyetem,
15492
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Az első évfolyam tagjait már kiválasztottuk.

Az EBI – Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért először a 2015/2016-os tanévben indítja el Mentorprogramát. A program Eric Parsloe (The Oxford School of Coaching & Mentoring) mentorálás fogalmán alapszik: „a mentorálás célja a mentoráltak támogatása és bátorítása, hogy bővítsék tudásukat annak érdekében, hogy maximálják potenciáljukat, fejlesszék képességeiket, növeljék teljesítményüket és azzá váljanak, akivé szeretnének.”  A programba 20-25 fiatal kerül be, akik másfél tanéven keresztül dolgoznak együtt egyetemista és pályakezdő mentoraikkal valamint különböző szakemberekkel annak érdekében, hogy minél jobban megismerjék magukat és lehetőségeiket, valamint felkészüljenek a következő években rájuk váró kihívásokra és eközben még egy csapat részévé is váljanak. Legjobb mentoráltjaink később akár mentorként is csatlakozhatnak az EBI Mentorprogram csapatához!

Elindultunk !

Az első alkalom az ismerkedésről, a program pontos bemutatásáról szólt remek hangulatban. Beigazolódott, hogy egy színes, lelkes csapatot sikerült összeválogatnunk. A nap végén a szülőknek is bemutattuk a programot egy szülői értekezlet keretében.

2. Alkalom

A második alkalommal belevágtunk a prezentációs készségek fejlesztése blokkba. Ez alkalommal egy perces egyéni prezentációkat kellet a mentoroknak bemutatni, majd ezeket elemeztük közösen.

3.Alkalom

4. Alkalom

A program 4. alkalma, amelyen a fantasztikusan ügyes mentoráltak megtartották első nagy prezentációjukat többek között a magyar start-upokról vagy éppen az alternatív oktatási módszerekről. Januárban folytatjuk.

5.Alkalom

Az év első Mentorprogramján a mentoráltjaink egy kis kalandtúrát teljesítettek a városban. Az érettségi után az egyetemi életbe kóstolhattak bele, majd az önéletrajz megírása után egy állásinterjún is részt vettek

6. Alkalom

A 6. alkalmon lezártuk az előző félévet egy rövid összegzéssel, majd a megalakult mentorcsoportok egy csapatépítő játékban versengtek.

7.Alkalom

I. Élmény nap

9. Alkalom

10. Alkalom

11. Alkalom

II. Élmény nap