EBi - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért | Fogadj örökbe egy egyetemistát
ebi, békéscsaba, egyesület, ifjúság, ifjúságáért, egyesület békéscsaba ifjúságáért, dök, mentorprogram, mentor, mentorált, megyetem,
16164
page-template-default,page,page-id-16164,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
fogadj-örökbe_logó_1
Magyarországon egyedülálló program. Egy napra fogadj örökbe egy egyetemistát, utazz el a városba és nézd meg a saját szemeddel, hogy jó helyre felvételizel-e. Menj be az órákra, hallgasd meg az előadásokat, járd körbe a campust, ismerd meg a jó helyeket a környéken és tudj meg mindent a jövőbeli felsőoktatási intézményedről, testközelből.

Válassz egy szakot és hozzá egy egyetemistát, aki egy napját veled tölti. Olvasd el a lenti szabályzatot és töltsd ki a jelentkezési lapot. Ezután nincs más dolgod, csak meggyőződni arról, hogy tényleg a Neked megfelelő helyre felvételizel.

1

Ancsin Zsuzsi

SZTE – bölcsész
ancsinzsuzska@gmail.com

Sziasztok! Ancsin Zsuzsi vagyok, másodéves szabad bölcsész hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Kommunikáció és médiatudomány szakirányon tanulok, PR specializációval. Tölts velem egy napot, ha érdekelnek a humán tárgyak és a bölcsészkedés, ha meg szeretnéd tudni, hogy mit is takar valójában a szabad bölcsészet, ha kíváncsi vagy, hogy hány szakirány közül lehet választani vagy, hogy melyek ezek egyáltalán. Keress bátran és igyekszem majd minden kérdésedre választ adni!

26637776_2295851737107775_83791939_n

Csányi Petra

BGE – Emberi erőforrás
csanyi.petra98@gmail.com

Sziasztok! Én Csányi Petra vagyok harmadéves emberi erőforrások hallgató a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli karán, illetve már majdnem egy éve toborzásban dolgozom gyakornokként. Ha eddig nem tudtad, hogy létezik ilyen szak, esetleg azt hitted csak azoknak jó, akik “szeretnének emberekkel foglalkozni” akkor gyere, és beszéljünk róla, hogy mi is ez igazából. 🙂

4

Vincze Luca Sára

Corvinus – Nemzetközi tanulmányok
99.lucasara@gmail.com

Sziasztok! Most szeptemberben kezdem az egyetemet nemzetközi tanulmányok szakon. Mivel ezt a szakot én is csak most kezdem valószínűleg csak limitált mennyiségű információm lesz róla az elején, de az nagyon szívesen megosztom azzal akit érdekel. Ha esetleg aggódsz, hogy mi lesz ha véletlenül „rosszul” választasz és majd később gondolod meg magad a szakkal kapcsolatban, akkor is keress nyugodtan, erről kicsit többet tudok mesélni. Mellékes programként pedig tudok mutatni egy-két jó kínai étterem.

5

Puju Kevin

Pázmány Péter Katolikus Egyetem – jogász
pujuk21@gmail.com

Sziasztok! A becses nevem Puju Kevin Roderik, és elsőéves hallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karon. Ha érdekel a jogi képzés, ha riogatnak a római joggal, és ha szeretnéd csekkolni, hogy hogyan is van ez az egész pontosan a Pázmányon, akkor keress fel bátran!

gréti

Kardos Gréti

ELTE – Sportszervező
kardosgreti98@gmail.com

Sziasztok! Kardos Gréti vagyok, harmadéves az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia kar, sportszervező szakán. 9 évig versenyszerűen röplabdáztam Békéscsabán, ezért egyértelmű volt, hogy sporttal szeretnék foglalkozni. Amennyiben érdekel a sport, a szervezés, a menedzsment vagy a rekreáció, keress meg bátran.

pászto

Jenei Marcell

Corvinus – Gazdálkodási és menedzsment
marcell.jenei@gmail.com

Sziasztok! Jenei Marcell vagyok, harmadéves a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán. Ha eddig te is azt hitted, hogy a szak neve gazdálkodás és menedzsment vagy csak simán gazdálkodásmenedzsment, akkor jelentkezz hozzám és igyekszek pontosítani a dolgokat a Közgázzal kapcsolatban!

received_1177028879153974

Morár Ferenc Előd

Szegedi Tudományegyetem – orvostan
feri1099@outlook.com

Sziasztok! Morár Ferenc Előd vagyok másod éves orvostan hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Ha szeretnél egy kis betekintést nyerni a szegedi mindennapokba, és egy kicsit tájékozódni arról hogyan működik a karunk, akkor jelentkezz hozzám nyugodtan.

szonja

Petrovszki Szonja

Állatorvostudományi Egyetem – Állatorvos
petrovszkiszonja@gmail.com

Hello! Petrovszki Szonja vagyok, az Állatorvostudományi Egyetem harmadévese. Az álmom e szép szakma keretein belül az, hogy kutya onkológus legyek. Ha szeretnél a világ legaranyosabb kutyáival találkozni a campuson és egy kicsit többet megtudni az állatorvosisok világáról, akkor nagyon szívesen segítek.

6

Barta Zsuzsanna

Semmelweis Egyetem – gyógyszerész
barta.zsuzsi92@gmail.com

Sziasztok! Barta Zsuzsi vagyok és idén kezdtem az első félévem a Semmelweis Egyetemen gyógyszerésztudományi karon. Nyolcadik óta készülök gyógyszerész pályára. Sokat hallottam már róla hideget is meleget is, de mostmár én is tudok nektek mesélni a saját tapasztalataimról. Szóval ha szereted a kémiát és érdekel a gyógyszerészet keress bátran.

7

Braun Barbi

ELTE – Kereskedelem és marketing
jankay.bbarbi@gmail.com

Sziasztok, Braun Barbara vagyok, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem kereskedelem és marketing szakának első éves hallgatója. Ha szeretnél egy nemrég induló kar életébe betekintést nyerni, vagy csak érdekel, hogy milyen lehet egyes tantárgyakat angol nyelven hallgatni, akkor keress bátran!

8

Bácsfalvi Soma

SZTE – jogász
somabacsfalvi@gmail.com

Sziasztok, Bácsfalvi Soma vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán vagyok első éves jogász hallgató. A Fogadj örökbe egy egyetemistát segített nekem, hogy ezt a szakot válasszam. Szóval, ha érdekel a jog vagy ÁJTK, akkor ne habozz és töltsünk el együtt egy király napot az ország legjobb egyetemén.

9

Laurincz Boglárka

ELTE – politológia
laurinczboglarka@gmail.com

Sziasztok! Laurincz Boglárka vagyok, első éves politológia hallgató a híres-neves Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen. Egyelőre kollégiumban lakom tehát ha érdekel ez a része is az egyetemi életnek szívesen tartok élménybeszámolót egy kávé mellett. Jelentkezzetek bátran puszi!

lili

Baranyi Lili

Károli Gáspár Református Egyetem – Pszichológia
lilibaranyi14@gmail.com

Sziasztok! Baranyi Lili vagyok és a Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok pszichológiát harmadéves hallgatóként. Ha Téged is érdekel ez az irány vagy az egyetem és szeretnél egy kis betekintést nyerni, akkor keress bátran!

7f

Szabó Benedek

BME – Mérnökinformatikus
benedek.szabo4@gmail.com

A karon a kiváló szakmai képesítés mellett számtalan lehetőség van szocializálódásra is, de fontos figyelni rá, hogy megtartsa az ember a kettő között az egyensúlyt. Ha érdekel a programozás és nagyjából jó vagy matekból akkor itt a helyed, keress bátran a kérdéseiddel.

veszelka

Veszelka Dániel

Óbudai Egyetem – Gépészmérnök
veszelkadani@gmail.com
Sziasztok! Veszelka Dani vagyok, harmadéves gépészmérnök hallgató a Bánkin. A Hotel@BMF ismertebb nevén a Kukac koliba lakok. A kari HÖK-be érdekvédelmi felelős pozíciót töltök be. Ha műszaki pályán gondolkozol, nagyon szívesen segítek megismerni a sulit, illetve a kolit és ellátlak előre pár jó tanáccsal, ha ezt a sulit választanád. Keressetek bátrán.
8f

Velkey Artúr Ferenc

Corvinus – Alkalmazott közgazdaságtan
velkeyartur@gmail.com

Halo, Idén töltöm harmadik évemet az alkalmazott közgazdaságtan szakon a Corvinuson, ha esetleg ebben a szakban gondolkozol és kell egy utolsó lökés, vagy kétségeid vannak, hogy ez a neked való szak-e akkor gyere és nézzük meg. Rábeszélni semmiképp se foglak, de lebeszélni sem. Viszont szívesen elmondom milyen.

bviki

Balogh Viktória

Szegedi Tudományegyetem – Élelmiszermérnök mesterképzés
baviki12@gmail.com

Az SZTE Élelmiszermérnök szakjának mesterképzéses hallgatója vagyok. Növényi alapú élelmiszerek feldolgozására szakosodtam. Kollégiumban lakok, jelenleg a Juhász Gyula pedagógusképző kar koleszában.  Ha érdekel a kémia, biológia és szívesen töltöd az időd laborban, vagy Szegedről és az ott lévő kedvezményekről, szórakozási lehetőségről szeretnél bővebb tájékoztatást kapni, szívesen segítek!

krett

Krett Krisztina Vivien

Szegedi Tudományegyetem – Jogász szak
krettkivi@gmail.com

Halihó! Kriszti vagyok, a Szegedi Tudományegyetem ötödéves joghallgatója és jelenleg a Móra Ferenc Szakkollégium kollégistája. Ha kíváncsi vagy milyen egy élhető városban egyetemistának lenni és érdekel, milyen a szegedi jogászélet bátran keress!

10

Szabados Fanni

Corvinus – Emberi erőforrások
fszabados0@gmail.com

Sziasztok, Fanni vagyok, másodéves emberi erőforrás szakos hallgató. Jelenleg az iskolai HÖK-ben vagyok középvezető az ösztöndíjakkal kapcsolatban. Ha hozzám jelentkezel, nem csak a szak apraja nagyját beszéljük át, hanem a Corvinus-on elérhető összes ösztöndíjról is tájékoztatlak. Továbbá bevezetlek az egyetemi hallgatók titkos világába is, tarts velem!

11

Lagzi Kata

METU – tervezőgrafika
lagzi.kata@gmail.com

Sziasztok! Kata vagyok, elsőéves a Budapesti Metropolitan Egyetem művészeti részén. Tervezőgrafikát tanulok, azaz például logókészítést, arculattervezést, könyvborító terveket, plakátok megtervezését és kivitelezését sajátítom el a METU-n. Ha bármilyen művészeti szak iránt érdeklődsz, írj bátran, és tölts egy napot velem, Pesten!

12

Huszka Bettina

Debreceni Egyetem – építészmérnök
hbettikitti99@gmail.com

Halihó! Az én nevem Huszka Bettina Kitti, első éves építészmérnök hallgató vagyok idén a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. Emellett már rendelkezem egy Dekoratőr szakmával, amelyet a Békéscsabai Evangélikus Gimnáziumban szereztem meg 5 év alatt. Ha hasonló szakirányok után érdeklődsz, keress bátran.

3

Petrovszki Éva

Debreceni Egyetem – Biológia-kémia tanár
petkieva@freemail.hu

Érdekel a Debreceni Egyetem? Miket tanulnak a jövendőbeli tanárok? Téged is magával ragadott a természettudomány? Akkor Nálam nyugodtan érdeklődhetsz bármilyen információért. Évi vagyok a Debreceni Egyetem negyedéves tanárszakos hallgatója és állok rendelkezésedre.

13

Kasnyik Sára

BGE – gazdálkodási és menedzsment
kasara98@gmail.com

Sziasztok! Kasnyik Sára vagyok. Szeptemberben kezdem az 5. félévemet a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodás menedzsment szakán. A közgébe jártam 4 évig kéttannyelvű szakra. Jelenleg HR asszisztensként dolgozom.

5

Dévai Henrietta

BME – Mérnökinformatikus
devaiheni@gmail.com

Sziasztok! Dévai Heni vagyok, harmadéves mérnökinformatikus hallgató. Ha esetleg a villamosmérnöki szak érdekel, arról is nagyon szívesen mesélek. A BME-nek rengeteg hagyománya, egész kultúrája van, ami nagyon izgalmas és érdekes tud lenni. Ebbe beletartozik a kar nagynevű kollégiuma, a Schönherz, ami a közösségi élet központja is egyben. Én is itt lakom, itt is szívesen körbe vezetlek, ha érdekel. Keressetek bátran!

1f

Brhlik Eszter

Bécsi Gazdaságegyetem – Nemzetközi Gazdaság
brhlik60@gmail.com

Hello! Brhlik Eszter vagyok, és nemzetközi gazdaságot tanulok, a Bécsi Gazdaságegyetemen. Merj nagyot álmodni és gyere velem Bécsbe! Rengeteg szak indul már angolul is, és a felvételi követelményeket sem lehetetlen teljesíteni. A reggeli kávé után beülünk egy órára és megmutatom, hogy nem is olyan szörnyű az a német nyelv.

2f

Czigány Zsuzsanna

ELTE – Nemzetközi tanulmányok
cziganyzsuzsanna96@gmail.com

Ha érdekel a „diplomaták világa”, vagy orientálódsz afelé, hogy nemzetközi kapcsolatok tanulj, szívesen elkalauzollak egy napra. Jog, politika, közgazdaság, diplomácia és minden, amit csak szeretnél. Angol és magyar nyelven is. Ha érdeklődsz, nagyon szívesen várlak.

14

Szép Ábris

Corvinus – Kommunikáció- és médiatudomány (angol)
szepabris@gmail.com
Sziasztok! Szép Ábris vagyok, elsőéves kollégista a Corvinus Tarkaréti Kollégiumában. Illetve szintén elsőéves hallgató a Corvinus Kommunikáció és médiatudomány (angol) alapképzési szakán. Gyere, nyerj betekintést a kulisszák mögé!
47218713_2061699647230821_6135764096944963584_n

Kiss Martin

BME – Gépészmérnők

Sziasztok! Kiss Martin vagyok, harmadéves, BME-s hallgató. Gimiben matek, kémia, fizika faktos voltam és nagyon sokat gondolkodtam emiatt, hogy milyen szakra menjek később. Végül gépész lettem, de a kémia sem került feledésbe, ugyanis anyagtechnológia specializáción folytatom tanulmányaimat. Ha neked is vannak esetleg hasonló dilemmáid keress nyugodtan. Ja és mindkét gépész koliba be tudlak vinni!;)

2

Lagzi Dorka

ELTE – Biológus
lagzidorka1999@gmail.com

Szióó! Növények? Állatok? Immunológia? Ökológia??? Ezek közül valamelyikre felkaptad a fejed? Amennyiben érdekel a biológia sokszínűsége, fogadj örökbe és gyere velem az ELTE-re.
Első évem, ugyanis a tavalyi évem után úgy döntöttem, újra kezdtem a szakot. Ennek a legfőbb oka a kémiatudásom hiányossága.. (szívesen kifejtem). Nagy szeretettel körbevezetlek, beülhetünk előadásokra, sőt, meghívlak egy kávéra is. Segítkeztem már kutatáson, imádom a szakom, ajánlani tudom.
Ha úgy gondolod, lenne kedved eltölteni egy igazán egyetemes napot, csak jelentkezz.

paluskalaura

Paluska Laura

Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Jog- és államtudomány
paluskalaura91@gmail.com

Sziasztok! Paluska Laura vagyok, a PPKE-JÁK igazságügyi igazgatási szak hallgatója. Ha érdekel ez a pálya és kérdésed lenne, keress nyugodtan.

puskelygeri

Puskely Gergő

BME – Építőmérnök
puskely.gergo@gmail.com

Puskely Gergő vagyok, azaz Pusi, a BME Építőmérnöki Karának másodéves hallgatója, Hallgatói Képviseletének tagja. Amennyiben jó a problémamegoldásod, szeretnél a „semmiből” valamit építeni és érdekelne a mérnökség, keress bátran!

szegedizita

Szegedi Zita Karolina

BME – Gazdálkodás és menedzsment
szegedizita7@gmail.com

Hahó! Másodéves közgazdász hallgató vagyok. Marketing, menedzsment jöhet bármilyen mennyiségben, de egy picit minden érdekel ebben az ágazatban. Így szèleskörű tájékoztatást tudok adni! Egyetem mellett marketing asszisztensként dolgozom, így a social media, toborzás marketing és a PR világáról is szívesen mesélek. Gyere és tölts velem egy szuper napot!

3

Gojdár Ákos

Eszterházy Károly Egyetem – Mozgóképkultúra és média
gojdar.akos@gmail.com

Gojdár Ákos vagyok, és az egri Eszterházy Károly Egyetemen haladok tanulmányaimmal másodéves képalkotás (mozgóképkultúra- és média) szakos hallgatóként. Amennyiben érdekel a filmipar bármely szegmense, egyetemi környezetben szeretnéd tanulni és nyitott vagy minél részletesebb tudásra ebben a művészeti ágazatban, keress bátran!

gazsodori

Gazsó Dóri

Pázmány Péter Egyetem – Pszichológia
gazsodori98@gmail.com

Hali, Dóri vagyok, másodéves hallgató a Pázmány Péter Katolikus Egyetem – Pszichológia szakán. Ha szeretnél egy kicsit belelátni ennek a szaknak és egyetemnek a gyönyöreibe és nehézségeibe, vagy csak szívesen eltöltenél egy szuper napot pszichósok társaságában, akkor mindenképp keress meg!

agardiannamaria

Agárdi Annamária

Semmelweis Egyetem – Orvostan
agardi.annamaria@gmail.com

Hali! Agárdi Annamária vagyok, első éves orvostan hallható. Ha megfordult a fejedben az orvosi pálya és érdekel, hogy milyen az egyetemi élet, most kaphatsz egy kis betekintést.

ekeedina

Eke Edina Mietta

SZTE – Gyógypedagógia
edinamietta@gmail.com

Sziasztok! Edina vagyok, másodévesként tanulok gyógypedagógiát az SZTE-n. Fontos értéknek tartom az esélyegyenlőséget, elfogadást, empátiát, az önzetlen segítségnyújtást, amiket egyelőre a gyógypedagógia területén próbálok kamatoztatni. Ha hasonló elvek vezérelnek pályaválasztásod során, és érdekel egy ,,más világ” keress bátran.

mokrannanett

Mokrán Nanett

SZTE – Biológus mesterszak
mokrannani@gmail.com

Sziasztok! Mokrán Nanett vagyok, biológus mesterszakos a Szegedi Tudomány Egyetemről. Ha többet szeretnél tudni a biológiáról, mint amennyit a varázslatos iskolabusz nézése során megtudtál, tarts velem!(Természetesen nem haladunk végig a gastrointestinális rendszereden.) De betekintést nyerhetsz milyenek az előadásaim a laboros munka, illetve mondok néhány tippet, hogy lehet szenvedésmentesen átvészelni az egyetemet, annak érdekében, hogy minél többet kihozz ezekből az évekből.

roszikpál

Roszik László Pál

SZTE – Általános orvostudományi szak
laciroszik@gmail.com

Sziasztok! Roszik László Pál vagyok, másodéves a Szegedi Tudományegyetem Általános orvostudományi karán. Ha esetleg az orvosi pálya iránt érdeklődtök, vagy éppen maga a Napfény városa érdekelne titeket, ne habozzatok és jelentkezzetek hozzám, és saját, viszonylag frissnek mondható tapasztalatokkal foglak ellátni titeket amellett, hogy megismertetem veletek az egyetemet, magát a kart, és a várost!