EBi - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért | Negyedik évfolyam
ebi, békéscsaba, egyesület, ifjúság, ifjúságáért, egyesület békéscsaba ifjúságáért, dök, mentorprogram, mentor, mentorált, megyetem,
16345
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Jelentkezz te is az országosan is egyedülálló Mentorprogramra.

Másfél év. Prezentációs felkészítők. Kommunikációs tréning. Felvételi segítség. Tábor. Buli. Önismeret. Pulcsi. Pizza. Társaság. Képzés. Játék. Mentor.

A minden évben többszörös túljelentkezéssel zárult jelentkezési folyamat idén is elindult. Decembertől új résztvevőkkel folytatódik a képzés harmadik évfolyama, ahol mentorként visszatér az első és második generáció. A három féléven keresztül zajló programsorozaton a részvétel ingyenes és azok a békéscsabai középiskolások jelentkezhetnek, akik 2020-ban érettségiznek.

A programba 20-25 fiatal kerülhet be, akik másfél tanéven keresztül dolgoznak együtt egyetemista és pályakezdő mentoraikkal. A főbb témakörök során pályaorientációs, prezentációs, önéletrajz és motivációs levél írásos, valamint pályázati lehetőségeket ismertető előadásokon is részt vehetnek. Szakemberek segítségével ezáltal jobban megismerhetik magukat és lehetőségeiket.

A mentorok az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért egyetemista és pályakezdő tagjai, akik naprakész tudással és friss tapasztalattal rendelkeznek a felsőoktatás és a munkaerőpiac elvárásairól, akadályairól. A program első félévében a fiatalok főképp a csapatépítés és a prezentációs készségek fejlesztésére koncentrálnak. A második szakaszban az önismeret, pályaorientáció és felsőoktatási élet témakörét járja körül, a harmadik és egyben utolsó félév főképp hazai és külföldi pályázati lehetőségeket, valamint az érettségire való felkészítést járja körül.

A jelentkezések december 1. éjfélig küldhetőek be.