EBi - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért | Fogadj örökbe egy egyetemistát
ebi, békéscsaba, egyesület, ifjúság, ifjúságáért, egyesület békéscsaba ifjúságáért, dök, mentorprogram, mentor, mentorált, megyetem,
16164
page-template-default,page,page-id-16164,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
fogadj-örökbe_logó_1
Magyarországon egyedülálló program. Egy napra fogadj örökbe egy egyetemistát, utazz el a városba és nézd meg a saját szemeddel, hogy jó helyre felvételizel-e. Menj be az órákra, hallgasd meg az előadásokat, járd körbe a campust, ismerd meg a jó helyeket a környéken és tudj meg mindent a jövőbeli felsőoktatási intézményedről, testközelből.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel az egyetemistákat online tudjátok elérni egy “fogadóórára”. Lehetőségetek van e-mailben, Zoom-on vagy Discord-on is beszélni velük. Válassz egy (vagy több) számodra szimpatikus egyetemistát és kattints a lenti Jelentkezés gombra, majd töltsd ki az űrlapot és véglegesítsd a jelentkezésed!

Amennyiben kérdésed van a programmal kapcsolatban vagy valami nem tiszta, kérlek írj a fogadjorokbe.ebi{kukac}gmail.com címre.

Elérhető egyetemek:

1

Ancsin Zsuzsi

SZTE – bölcsész

Sziasztok! Ancsin Zsuzsi vagyok, harmadéves szabad bölcsész hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Kommunikáció és médiatudomány szakirányon tanulok, PR specializációval. Ha érdekelnek a humán tárgyak, és meg szeretnéd tudni, hogy mit is takar a szabad bölcsészet keress bátran és igyekszem majd minden kérdésedre választ adni! 😀

26637776_2295851737107775_83791939_n

Csányi Petra

BGE – Pénzügy és számvitel

Sziasztok! Csányi Petra vagyok, friss diplomás emberi erőforrások szakos közgazdász a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli karán, illetve már majdnem két éve toborzás-kiválasztásban dolgozom. Ha eddig nem tudtad, hogy létezik ilyen szak, esetleg azt hitted csak azoknak jó, akik “szeretnének emberekkel foglalkozni” akkor gyere, és beszéljünk róla, hogy mi is ez igazából. 🙂

4

Vincze Luca Sára

Corvinus – Nemzetközi tanulmányok

Sziasztok! Másodéves egyetemista vagyok nemzetközi tanulmányok szakon. Nagyon szívesen mesélek bárkinek. Akit érdekel a töri és vonzzák a nemzetközi események összefüggései, annak lehet igazán érdekes ez a szak. Az eddigi összes tananyagot meg tudom mutatni, ha esetleg az érdekel, hogy mivel fogod tölteni a tanulásra szánt óráidat, ha erre a szakra jelentkezel. Ha azért aggódsz, hogy mi lesz, ha véletlenül „rosszul” választasz elsőre és majd később gondolod meg magad a szakkal kapcsolatban, akkor is keress nyugodtan, hiszen én is így jártam. Ha pedig a Corvinus-szal kapcsolatban van bármilyen kérdésed, akkor is írhatsz bármikor.

5

Puju Kevin

Pázmány Péter Katolikus Egyetem – jogász

Sziasztok! A becses nevem Puju Kevin Roderik, és másodéves hallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karon. Ha érdekel a jogi képzés, ha riogatnak a római joggal, és ha szeretnéd csekkolni, hogy hogyan is van ez az egész pontosan a Pázmányon, akkor keress fel bátran!

Vidó Péter

Vidó Péter

Corvinus – Nemzetközi tanulmányok

20 éves vagyok, és Corvinuson tanulok nemzetközi tanulmányokat, előtte Békéscsabára jártam turisztikára/kéttanra a Közgébe. A vendéglátás nem igazán fogott meg, de amit most tanulok azt nagyon szeretem. A szakomon nagyon sokféle tantárgyat tanulunk (politikatudomány, közgazdaságtan, jogi alapismeretek), így nekem nagyon jól jött, hiszen felvételinél még nem tudtam, hogy mivel szeretnék pontosan foglalkozni.

7f

Szabó Benedek

BME – Mérnökinformatikus

Szia! Az informatikus képzéssel kapcsolatban sok kétely merülhet fel benned, hogy egyáltalán miért is éri meg ezt a szakot választani. Végzett mérnök informatikus hallgatóként bátran válaszolok minden kérdésedre, illetve szívesen segítek a választásban.

Giricz Bettina

Giricz Bettina Gréta

Corvinus – Gazdálkodási és menedzsment

Sziasztok! Giricz Bettina vagyok, és a Budapest Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakának első éves hallgatója. Ha érdekel a gazdaságtudományi pálya, kíváncsi vagy hogy milyen ilyen időszakban gólyának lenni, vagy esetleg a Budapest Business Club diákszervezet tagja lenni, keress bátran!

Szeberényi Gréta

Szeberényi Gréta

SZTE – Általános orvostudomány

Sziasztok! Szeberényi Gréti vagyok elsőéves orvostanhallgató a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Még pár évvel ezelőtt nekem is volt szerencsém örökbefogadni egy nagyon kedves egyetemistát, akivel egy fantasztikus napot tölthettünk el Szegeden. Sokkal többet tudott nekem ez az alkalom nyújtani, mint bármely más nyílt nap, egy átfogó képet kaphattam nem csak magáról az orvosiról, hanem megismertem a várost, beleláthattam az igazi szegedi egyetemi életbe, illetve egy kis lökést és motivációt is kaptam. Ez a kis program segített rájönni, hogy én tényleg ezt szeretném, ez az álmom és megéri ezért küzdeni. Szeretnék segíteni az orvosiban gondolkodó bizonytalan gimiseknek, akiknek ez a kis lökés kell ahhoz, hogy jelentkezzenek Szegedre és orvosnak tanuljanak, mert garantálom, hogy megéri!

Gazsó Hanna

Gazsó Hanna

KRE – Pszichológia

Sziasztok! Gazsó Hanna vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Benda Kálmán
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium elsőéves hallgatója. Kíváncsi vagy, hogy
ténylegesen mit tanul egy pszichológus hallgató? Esetleg arra, hogy milyen lehetőségeid lehetnek a
BA elvégzése után? Vagy hogy miben más egy szakkollégium? Ha szeretnél (többek között) ezekre a
kérdésekre is választ kapni, vagy mélyebb betekintést nyerni ennek a népszerű szaknak, valamint a
szakkollégiumnak a szépségeibe és a nehézségeibe egyaránt, akkor keress bizalommal.

7

Braun Barbi

ELTE – Kereskedelem és marketing

Sziasztok, Braun Barbara vagyok, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem kereskedelem és marketing szakának első éves hallgatója. Ha szeretnél egy nemrég induló kar életébe betekintést nyerni, vagy csak érdekel, hogy milyen lehet egyes tantárgyakat angol nyelven hallgatni, akkor keress bátran!

Ancsin Lilla

Ancsin Lilla

SZTE – Ápolás és betegellátás (gyógytorna)

Sziasztok! Ancsin Lilla vagyok, első éves gyógytornász hallgató, a Szegedi Tudományegyetemen. Egy évet azonban eltöltöttem a sport- és rekreációszervezés szakon is, szóval már több, szegedi képzésre is van rálátásom.  Ha bármelyik érdekel titeket a kettő közül, nagyon szívesen válaszolok a felmerülő kérdéseitekre és megosztom a tapasztalataimat.

9

Laurincz Boglárka

ELTE – politológia

Sziasztok! Laurincz Boglárka vagyok másodéves politológus hallgató az ELTE jogi karán. Ha érdekel, hogy mit tanul egy politológus palánta illetve, hogy milyen a diákélet az egyetemen keress bátran!

Csák Stefánia

Csák Stefánia

SZTE – Általános orvos

Halihó! Másodéves orvostanhallgató vagyok az SZTE-n. Bármilyen egyetemi kérdéssel és szegedi egyetemista élettel kapcsolatban nyugodtan kérdezz! Ha érdekel a biosz-kémia és az orvosis világ, keress bátran!

Szilágyi Piros

Szilágyi Piros

SZTE – Általános orvostudomány

Sziasztok! Piros vagyok, negyedéves orvostanhallgató. Mivel régóta járok egyetemre, szívesen
beavatok bárkit a karom könnyebb és nehezebb éveinek titkaiba is. Felvételizésemkor anno első
választásom volt Szeged, így ennek a szép városnak minden zegét-zugát megmutathatom az
érdeklődőknek. Békés megyei vidéki városból érkeztem, de most már Szegedet tekintem második
otthonomnak, tehát hiába nagyobb város, nem kell tőle megijedni, nem lehet benne elveszni. Két
évig kollégiumban laktam, majd két éve különböző albérletekben lakom, tehát ebben is tudok
tanácsot adni. Ha orvosi hivatásban gondolkoztok, nagyon nehéz területre tévedtetek, de örülnék, ha
egy kis betekintést adhatnék és felkészíthetnélek titeket arra, ami rátok vár, ha ide felvételiztek.

szabados_fanni

Szabados Fanni

Corvinus – Emberi erőforrások

Sziasztok, Fanni vagyok, harmadéves emberi erőforrás szakos hallgató. Korábban az iskolai HÖK-ben voltam középvezető az ösztöndíjakkal kapcsolatban, jelenleg pedig a HR szakma rejtelmeit gyakorlom a munkaerőpiacon. Ha hozzám jelentkezel, nem csak a szak apraja nagyját beszéljük át, hanem a Corvinus-on elérhető összes ösztöndíjról is tájékoztatlak, továbbá kaphatsz egy képet is tőlem, hogy mégis mi  leszel ha elvégzed ezt a szakot :). Tarts velem!

Fábián Réka

Fábián Réka

METU – Televíziós műsorkészítő

Sziasztok! Fábián Réka vagyok első éves televíziós műsorkészítő hallgató a METU-n. Ha érdekel a média világa vagy művészettel szeretnél foglalkozni, esetleg oda vagy a filmekért és szívesen  dolgoznál forgatásokon, akkor jó egyetemen nézelődsz. Szívesen elkalauzollak ebbe a világba és válaszolok minden kérdésedre, hogy könnyebben menjen a választás ebbe a fura vírusos időben!

Péter Patrik

Péter Patrik

Corvinus – Gazdálkodás és menedzsment

Sziasztok, Péter Patrik vagyok és a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakon tanulok, második éve. Ha kíváncsi vagy mit jelent gazdálkodni és menedzselni szívesen válaszolok a kérdéseidre!

Székely Ádám

Székely Ádám

ÓE – műszaki menedzser

Sziasztok! Jelenleg elsőéves levelezős hallgató vagyok az Óbudai Egyetem műszaki menedzser alapszakán. Ha érdekel egy olyan szak, ami a műszaki és a gazdasági tudományok mezsgyéjén mozog, kíváncsi vagy milyen levelezős egyetemistának lenni, esetleg arról beszélgetnél, hogy hogyan lehet munka mellett egyetemre járni, akkor fogadj örökbe és elmesélem! Ezen kívül tudok mesélni a nappali és az esti képzésekről is, tulajdonképpen kipróbáltam az összes képzési formát. Nem utolsó sorban már több mint 7 éve Budapesten élek (ami nem titkoltam a szívem csücske is lett), erről is tudunk bármeddig beszélgetni.

5

Dévai Henrietta

BME – Mérnökinformatikus

Sziasztok! Dévai Heni vagyok, negyedéves mérnökinformatikus hallgató. A karunkon 3 BSc szak van jelenleg: mérnökinformatikus, üzemmérnök-informatikus és villamosmérnök. Bár a mérnökinfó, amiről a legtöbbet tudok, a többiről is szívesen mesélek. A BME-nek, és főleg a villanykarnak rengeteg hagyománya, egész kultúrája van, ami nagyon izgalmas és érdekes tud lenni, már csak ezért is megéri ide felvételizni. Nekem ez adja meg a motivációt, hogy továbbra is csináljam ezt a szakot, így erről is örömmel beszélek. Keressetek bátran!

Bogdán Anna

Bogdán Anna Sára

SZTE – Óvodapedagógus

Halihó! Bogdán Anna vagyok, másodéves óvodapedagógus hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Ha kíváncsi vagy mennyi féle dolgot lehet elkészíteni néhány darab spatulából, ha érdekelnek a mesék vagy csak szeretnéd, hogy a játékba ágyazott tanulásról szóljanak a mindennapjaid, akkor keress meg bátran!

Kucsera Péter

Kucsera Péter

BME – Vegyészmérnök

Sziasztok! A nevem Kucsera Péter, és másodéves vagyok a BME vegyészmérnök szakán. Ha érdekel a kémia alkalmazott része, szeretnél belelátni az ipari folyamatok működésébe, mindenképp érdemes körbenézned a karunkon. Sokfeleképpen igyekszem részt venni öntevékeny körökben, tudományos életben, ráadásul normál, jelenléti esetben kollégiumban lakom, így ezekről is sokat tudok mesélni, ha esetleg velük kapcsolatba merült fel benned kérdés!

2f

Czigány Zsuzsanna

PPKE – Orosz-lengyel
Houston Community College – fizika

Sziasztok! Czigány Zsuzsanna vagyok, jelenleg a PPKE-n tanulok orosz-lengyel szakon, illetve a Houston Community College oszlopos tagja vagyok fizika szakon. Szóval ha érdekel Oroszország, vagy a lengyel kultúráról szeretnél kicsit többet megtudni, esetleg érdekel, hogy milyen a bölcsészkaron az élet, vagy összességében a Pázmányon, szívesen állok a segítségedre, ha pedig arra vagy kíváncsi milyen egy amerikai egyetemen jelenleg a távoktatás készséggel állok rendelkezésedre , és talán be tudom bizonyítani, hogy fizika órán ülni nem is egy örökkévalóság

14

Szép Ábris

Corvinus – Kommunikáció- és médiatudomány (angol)

Sziasztok! Szép Ábris vagyok, másodéves hallgató a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudományok (angol) alapszakán. Emelett kolis is vagyok a kezdetek óta. Gyere, és nézzünk be együtt az egyetemre!

47218713_2061699647230821_6135764096944963584_n

Kiss Martin

BME – Gépészmérnők

Hali! Kiss Martin vagyok, elsőéves mesterszakos BME-s hallgató. Gimiben matek, kémia, fizika faktos voltam és nagyon sokat gondolkodtam emiatt, hogy milyen szakra menjek később. Végül gépész lettem, de a kémia sem került feledésbe, ugyanis anyagtechnológia specializáción fejeztem be a BSc-s éveimet. Menő lett napjainkban a környezetvédelem, remélem az is marad. Ezért is folytatom tanulmányaimat polimertechnika szakirányon. Hiszem azt, hogy a MŰANYAG A JÖVŐ! Megleptelek? Fogadj örökbe és megbeszéljük. Ja és be tudlak vinni a gépész kolikba ha kíváncsi vagy.

Vaszkó Ágnes

Vaszkó Ágnes

ELTE – Szlavisztika – orosz

Sziasztok! Vaszkó Ági vagyok, másodéves orosz szakos hallgató. Ha netalántán érdekel a szláv (azon belül is az orosz) kultúra, irodalom, történelem és nyelv, akkor keress bátran. Igyekszem minden kérdésre választ adni. 🙂

Vulgarasz Zoé

Vulgarasz Zoé

ELTE – Pszichológia

Halihó, Zoé vagyok, ELTE pszichológia mesterszakos hallgató. Kognitív pszichológia specializáción tanulok, tehát főleg kutatással, neurológiával, idegtudománnyal kapcsolatos kurzusokat tudok neked mutatni, de a többi szakirányról is szívesen beszélek. Jelenleg alvás- és álomkutatással foglalkozom, és neuropszichológusként szeretnék majd dolgozni az egyetem után. Kutatás, önkénteskedés, nemzetközi lehetőségek és tapasztalatok, hallgatói élet, budapesti zegzugok, sziklamászás, kviddics és egyéb királyságok, csurig vagyok sztorikkal, válassz bátran!

Feledi Balázs

Feledi Balázs

BME – Építőmérnök

Sziasztok! Feledi Balázs vagyok, elsőéves építőmérnök hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen. Ha érdekel az építőmérnöki pálya, a szerkezetek, az épületek és minden velük kapcsolatos tudnivaló, fordulj bátran hozzám és megpróbálok segíteni, illetve megválaszolni az összes kérdésed.

Eke Edina

Eke Edina Mietta

SZTE – Gyógypedagógia

Sziasztok! Edina vagyok, harmadévesként tanulok gyógypedagógiát az SZTE-n. Fontos értéknek tartom az esélyegyenlőséget, elfogadást, empátiát, amiket egyelőre a gyógypedagógia területén próbálok kamatoztatni. Harmadévre már kitisztult a kép, hogy mennyivel több területen dolgozhatok, mennyi minden mást foglal magában a gyógypedagógia, mint amire a felvételikor gondoltam. Éppen ezért, ha érdekel egy kicsi is ez a pálya, keress meg bátran! 

N2131

Tong Vivien

ELTE – Keleti nyelvek és kultúrák (kínai szakirány)

Sziasztok! Tong Vivien (Vivi) vagyok, elsőéves kínai szakos hallgató ELTE-BTK-n. Ha nem vagy biztos abban, hogy mi is szeretnél lenni a középiskola után, vagy esetleg érdekel a kínai vagy egyéb keleti nyelv és kultúra (pl. koreai, japán), akkor keress bátran, minden felmerülő kérdésedre igyekszem majd válaszolni! 🙂

nagy_petra

Nagy Petra

SZTE – Kémia

Sziasztok! Nagy Petra vagyok a Szegedi Tudományegyetem kémia szakos hallgatója. Ha esetleg érdekel a kémia valamilyen formában, és szívesen megnéznéd, hogy zajlik egy napunk az egyetemen vagy épp milyen gyakorlatokat végzünk a laborokban 👩‍🔬 akkor keress bátran!

IMG-3770

Szegedi Zita

BME – Gazdáskodás és menedzsment

Hello! Ha kíváncsi vagy mit is lehet tanulni gazdmenen vagy hogy is lehet egyetem mellett szakmában dolgozni, keress bátran! Van mit mesélni 😉

tar___d__niel

Taró Dániel

BGE – Turizmus és vendéglátás

Sziasztok! A nevem Taró Dániel és harmadéves hallgató vagyok a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás szakon, mivel kolis vagyok van szerencsém megmutatni nektek a kollégiumi életet minden gyönyörével együtt. Ha valaha is eszedbe jutott már egy kocsmában vagy étteremben üldögélve, hogy ezt a helyet neked kéne vezetned, ha érdekel, hogy a sok pingvinnek öltözött fickó miért szagolgatja meg forgatja a pohárban a jobbnál jobb borokat amíg mások üvegből vedelik a lafit, esetleg kíváncsi vagy, hogy mi a consume kanál (amit erősen kétlek) vagy imádsz utazni és szívesen foglalkoznál a turizmus témakörével akkor jelentkezz bátran és igyekszem minden kérdésedre választ adni.

mokrannanett

Mokrán Nanett

SZTE – Biológus mesterszak

Sziasztok! Mokrán Nanett vagyok, biológus mesterszakos a Szegedi Tudomány Egyetemről. Ha többet szeretnél tudni a biológiáról, mint amennyit a varázslatos iskolabusz nézése során megtudtál, tarts velem!(Természetesen nem haladunk végig a gastrointestinális rendszereden.) De betekintést nyerhetsz milyenek az előadásaim a laboros munka, illetve mondok néhány tippet, hogy lehet szenvedésmentesen átvészelni az egyetemet, annak érdekében, hogy minél többet kihozz ezekből az évekből.

Földesi Alexandra

Földesi Alexandra

GFE – Egészség-és Szociális Tudományi kar II. éves ápolás -betegellatás alapszak

Sziasztok! Földesi Alexandra vagyok a Gál Ferenc Egyetem Egészség-és Szociális Tudományi kar III. éves ápolás -betegellátás alapszakos hallgatója.  Az Egyetemünkről, amit fontos tudni, hogy nagyon családias, barátságos a légkörben található. Minden hallgató ismeri egymást és próbálunk színes közösségi életet élni! Amit negatívumnak tudok említeni az igazából számomra pozitív, hogy kicsi kar lévén ismerjük egymást és nincs hatalmas pörgés a hétköznapokban. Viszont pozitívum, hogy a kis Egyetem is hatalmas összefogásra képes ezt többször bizonyította az adománygyűjtő utazásunk! Szóval aki szereti az embereket és érez vágyat, hogy segítsen másokon köztünk a helye és várjuk szeretettel!

Molnár Kitti

Molnár Kitti

ELTE – Közösségszervező

Sziasztok, Kitti vagyok, első éves közösségszervező szakos hallgató az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia karán. Ha úgy gondolod magadról, hogy pörgős vagy és szeretsz szervezkedni akkor itt a helyed! Ha szeretnél többet megtudni magáról a szakról, vagy az iskoláról akkor keress bátran, én segíteni fogok!
Ráérek: Előzetes egyeztetés alapján

Rudner Dávid

Rudner Dávid

SZTE – Gazdálkodás és menedzsment

Sziasztok! Rudner Dávid vagyok, harmadéves hallgató a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán, gazdálkodási és menedzsment szakon. Ha szeretnél egy átfogó képet kapni a karunk működéséről, lehetőségeiről vagy esetleg egy közvetlen beszélgetés keretein belül feltennéd a kérdéseidet, akkor itt a lehetőség, keress bizalommal!

3

Gojdár Ákos

Eszterházy Károly Egyetem – Mozgóképkultúra és média

Gojdár Ákos vagyok, és az egri Eszterházy Károly Egyetemen haladok tanulmányaimmal végzős képalkotás (mozgóképkultúra- és média) szakos hallgatóként. Amennyiben érdekel a filmipar bármely szegmense, egyetemi környezetben szeretnéd tanulni és nyitott vagy minél részletesebb tudásra ebben a művészeti ágazatban, keress bátran!

Lenkefi Sára

Lenkefi Sára

Corvinus – Szociológia

Sziasztok! Lenkefi Sári vagyok, elsőéves szociológia alapszakos hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. Ha érdekel, hogyan működik a társadalmunk, és ezen belül miként helyezkedik el az egyén, mindenképpen jelentkezz hozzám! Körbevezetlek az online oktatás bugyraiban, és megmutatom milyen is otthonról egyetemistának lenni!

Farkas Réka

Farkas Réka

ELTE – Pszichológia

Sziasztok! Farkas Réka vagyok és jelenleg az első évemet töltöm az ELTE pszichológia szakán. Ha érdekel a pszichológia, akkor megtaláltad az embered. Bár most sajnos az egyetemen nem tudlak körbevezetni, de belehallgathatsz az óráimba illetve szívesen mesélek Budapestről, az egyetemi életről és bármiről, ami pszichológia. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, jelentkezz bátran és választ kapsz a kérdéseidre!

{"subsource":"done_button","uid":"24C4C950-4C7D-408B-A057-40E59B63C19D_1595723134898","source":"other","origin":"gallery","source_sid":"24C4C950-4C7D-408B-A057-40E59B63C19D_1595723134915"}

Szelezsán Boglárka

SZTE – Általános orvostudomány

Sziasztok! Szelezsán Boglárka vagyok, elsőéves a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karon. Ha érdeklődsz az orvoslás iránt, akkor keress meg nyugodtan! Illetve meg tudom osztani a tapasztalataimat veled akkor is, ha ki szeretnél hagyni egy évet az egyetem előtt.

Németh Csaba

Németh Csaba

Corvinus – Szociológia
PPKE – Pszichológia

Sziasztok. A nevem Németh Csaba, 23 éves vagyok. Első alapszakom a szociológia volt, melyet a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen vagyok harmadéves ppszichológus hallgató. A két szak között átfedés is volt, a pszichót a szoc utolsó évében kezdtem. Emellett, a Corvinuson aktívan részt vettem a diákéletben is, több pozícióban is segítettem a gólyák integrálódását az egyetemi életbe. A gólyák integrálása mellett rengeteg egyetemi rendezvény lebonyolításában is részt vettem. Ezek mellett természetesen mindig volt idő a végtelen bulikázásokra is! Szóval, ha a szigorú tanulmányok mellett érdekelnek a diákszervezetek, a bulikák, a networking, és úgy általában, a diáklét kiamxolása, keressetek bátran!

Mitykó Alexandra

Mitykó Alexandra

GFE – Szociális munka

Sziasztok! A nevem Mitykó Alexandra, 2019-ben kezdtem a Szociális munka gyakorlatias alapszakán tanulni a Gál Ferenc Egyetem gyulai campusán. Társadalomtudományi területen unikum tapasztalatszerzési lehetőségként érhető el nálunk a DUÁLIS KÉPZÉSI forma. Ezáltal ösztöndíj támogatással mielőbb próbara tehetjük magunkat választott területen. Ha Hozzád is közel áll az önfejlesztés, az emberi sorskérdések… Kíváncsi vagy mi mindent rejthet egyének, a család vagy csoportok érdekképviseleti tevékenysége, a képessé tétel fogalma? Ha érdekel mit adhat Neked ez a sokrétű pálya vagy, hogy éppen milyen nálunk a távoktatás, keress bátran! 🙂 GFE-sként részese lehetsz a karainkat összefonó baráti légkörnek, számos lehetőséged nyílik Tudományos, Közösségi vagy egyéb társadalmi tevékenységbe bevonódni, mint egy hackathlon verseny, szakmaközi konferencia vagy látóút. Engem a humán terület összekötő szerepe fogott meg a civil, állami és egyházi intézményekben töltött önkénteskedés során. A szakmából erőt merítő hallgatótársak, inspiráló oktatók és segítők példája pedig az ami megtart. Minden jót!

Szilágyi Alex

Szilágyi Alex

SZTE – Jogász

Hello! Alex vagyok, kicsit több, mint fél éve tanulok az SZTE ÁJTK jogász szakán. Mivel perpillanat online oktatás van nálunk is, igény esetén minden probléma nélkül belehallgathatunk bármelyik előadásomba esetleg gyakorlatomba. Mesélhetek Szegedről is az éter hullámain és eszmét is cserélhetünk a jogi kar fényes és árnyékos oldaláról. Igyekszem minden olyan hasznos és kevésbé hasznos, formális és informális tudást megadni, aminek én anno hasznát vettem volna és aminek mind a mai napig hasznát veszem. Köszönöm a rám szánt időt és remélem, hogy találkozunk.