EBi - Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért | Rólunk
ebi, békéscsaba, egyesület, ifjúság, ifjúságáért, egyesület békéscsaba ifjúságáért, dök, mentorprogram, mentor, mentorált, megyetem,
15466
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15466,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rólunk

Kik vagyunk és mit csinálunk?

Lelkes, békéscsabai kötődésű fiatalokként úgy gondoltuk, ideje létrehozni egy szervezetet, amely hivatalos jogi keretek között működve segíti a hasznos tartalmat közvetítő, lokális alapokra épülő személyes kapcsolatok kialakítását „csabai és csabai” között. Sokan fiatalon, egyetemistaként elhagyják a várost, többen nem is térnek vissza  – de miért ne támogathatnánk egymást a jövőben? Miért is ne segítsen egy már tapasztalt, Budapesten élő egykori jaminai egy éppen csak pályakezdő mezőmegyerinek tanulmányi, munkahelyi előrejutásában? Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért szeretné intézményesíteni a kialakult-kialakuló közösségi hálót, szorosabb kapcsolatokkal növelni a békéscsabai középiskolások továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségeit.

Céljaink

Az EBI létrehozásával az a célunk, hogy egy működő, élő szervezet, egy részben már meglévő közösségi háló intézményi kereteket kapjon. Úgy gondoljuk, hogy lehetséges és fontos azok megszólítása és aktivizálása, akik néhány év elteltével, a várost elhagyva neves egyetemeken végeznek, vezető pozíciókat töltenek be – ők saját tapasztalatukkal segíthetik a békéscsabai fiatalokat jövőjüket illetően. Rengetegen vannak, akiket szeretnénk minél nagyobb számban bevonni ebbe a szervezetbe. Ennek talán legkézenfekvőbb lehetősége a Békéscsabai Diákönkormányzat jelenlegi és volt tagjai közötti kapcsolat fenntartása, ápolása, élénkítése, valamint további kapcsolati tőke létrehozása. Mindezen túl célunk, hogy a békéscsabai középiskolásoknak segítséget nyújtsunk például a kötelező közösségi szolgálatuk teljesítését illetően. Céljaink elérése érdekében fontosnak tartjuk a békéscsabai középiskolások igényeinek folyamatos felmérését, ezzel kapcsolatban komplex kutatás elvégzését. Összességében tehát egyértelműen feltett szándékunk a békéscsabai fiatalok támogatása életpályájuk megkezdésében. Az EBI alapítóiként hiszünk abban, hogy szervezetünk által kialakul egy sokkal tudatosabb, a humán kapcsolatok erejéből táplálkozó, terveit céltudatosan megvalósító fiatal békéscsabai réteg, amely képes a városon belül és azon túl kínálkozó fejlődési lehetőségek, kitörési pontok felfedezésére és megragadására.

Tevékenység

Az Egyesület tevékenységeihez tartozik a különböző békéscsabai civil szervezetekkel való együttműködés, erősítve ezzel az alulról induló kezdeményezések közötti kapcsolatokat. Fontos továbbá a továbbtanuláshoz, életpályakezdéshez kapcsolódó előadások, képzések szervezése a békéscsabai középiskolások számára. Szeretnénk saját tapasztalataink átadása mellett a különböző – akár nemzetközi – lehetőségeket is közvetíteni.

A minél hatékonyabb munka elengedhetetlen része Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködés, valamint a pályázati programokon történő – és terveink szerint sikeres – részvétel is. A diákság érdekeit szem előtt tartva pedig nyilvánvaló feladatunknak tekintjük a Békéscsabai Diákönkormányzattal való folyamatos kapcsolat fenntartását.

Tagok

Mi, az egyesület létrehozói, mind békéscsabai gyökerűek és természetesen lokálpatrióták vagyunk. Legtöbbünk a magyar felsőoktatásban tanul vagy tanult, sokan közülünk a gimnáziumi évek alatt a békéscsabai városi DÖK tagjaként vették ki részüket a csabai diákság legfontosabb eseményeinek szervezéséből. Szeretünk cselekedni, ismerjük és szeretjük a közösség erejét, emellett pedig fontos számunkra, hogy ne szakadjunk el szülővárosunktól, és a magunk aktív, fiatalos módján hozzájáruljunk annak fejlődéséhez.

hoffmannn
Hoffmann Dániel
batorianiko
Bátori Anikó
csanyianett
Csányi Anett
kaligabi
Kalina Gábor
csaszarlaszlo
Császár László
horvathdani
Horváth Dániel
buzderbrigi
Buzder Brigitta
gemesdavid
Gémes Dávid
konignusi
König Nusi
papboldizsar
Pap Boldizsár
perjesidebora
Perjési Debóra
rusznakattila
Rusznák Attila
hortobagyikamut
Hortobágyi Viktor
tothgeri
Tóth Gergely
torokpetra
Török Petra
sarkoziregi
Sárközi Regi
paulo
Csanádi Zoltán
farkastomi
Farkas Tamás
baranyilili
Baranyi Lili
szonja
Petrovszki Szonja
pasztorcsaba
Pásztor Csaba
liptakadri
Lipták Adri
gulyaslucaú
Gulyás Luca
csanyipetra
Csányi Petra
mitykopszandi
Mitykó Alexandra
kasnyiksara
Kasnyik Sára
kardosgréti
Kardos Gréti
jeneimarci
Jenei Marcell
hortobagyizsani
Hortobágyi Zsanett
gazsodori
Gazsó Dóri

Szeretnél velünk együttműködni? Van valamilyen pályázat, amin szeretnél elindulni, de nincs kivel? Szeretnél hobbiból tenni valamit? Lépj velünk kapcsolatba!